Entreprenörslicens. Det är mycket viktigt för alla elektriker

byggelektriker där ute som du är skyldig tack. Byggelektriker är ansvariga för att installera ledningar och ledningar som för elektricitet till byggnader, kontor och bostadsstrukturer. Byggelektriker är också ansvariga för att installera signalkommunikationssystem, larm och annan elektrisk utrustning som behövs för att göra en struktur beboelig.

Hur är jobbet?

Även om byggelektriker vanligtvis arbetar inne på byggarbetsplatser, där de ansvarar för att installera den elektriska hårdvaran i en byggnad eller arbetsplats, kan de ibland behöva arbeta ute i väder och vind. Byggelektriker börjar vanligtvis arbetet kort efter att strukturen har ramats in, eftersom deras jobb kräver att man trär en elektrisk ledning av metall (en typ av rör som skyddar byggnadens ledningar) genom byggnadens väggar och golv. När ledningen går in länkar de också elektriska kontakter, strömbrytare och annan elektrisk hanteringshårdvara till den, trär ledningar genom ledningen och ansluter den till dessa eluttag. Byggelektriker använder skruvmejslar, tång och andra elfirma  handverktyg, samt elektriska testmätare för att kontrollera spänningar och rörbockare och bågfilar för att kapa och böja rören de installerar.

Byggelektriker är mer än bara rörmontörer och trådklippare. De måste också veta hur man läser ritningarna som beskriver var elektriska ledningar går i en byggnad. De måste vara bekanta med alla lokala och statliga byggregler och specifikationerna för alla typer av elektrisk hårdvara för bostäder och kommersiella ändamål. De måste också känna till de bästa sätten att förhindra kortslutningar eller andra elektriska faror som kan komma upp i ledningarna i en struktur.

Eftersom byggelektriker ibland arbetar utomhus kan de utsättas för vind, regn och annat dåligt väder. Arbetsförhållandena kräver att man står många timmar på stegar, arbetsplattformar eller i trånga arbetsutrymmen. Byggelektriker måste också vara noga med att undvika farliga stötar och skador från den högspänningsutrustning de ska installera. När det gäller fabriks- eller kommersiell konstruktion kan de behöva hantera extremt kraftfulla transformatorer, strömbrytare och strömbrytare som hanterar hundratals watt elektricitet.

Kvalifikationer

Medan många byggelektriker lär sig sitt yrke som lärlingar till seniorelektriker, lär andra sig repen genom formella utbildningsprogram som finns tillgängliga genom community colleges och yrkesskolor. Dessa program kräver vanligtvis en gymnasieexamen eller motsvarande GED. International Brotherhood of Electrical Workers och National Electrical Contractors Association erbjuder båda fyraåriga program, såväl som att tilldela lärlingsplatser mellan platser och tillhandahålla arbetsprogram som för erfarna elektriker och lärlingar samman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *